AGERA™ - En gemenskap för Hjältar

Ge en gåva
Skapad av:
Jessica junegrim & AGERA™
Samlar in till:
Företag förebygger självmord

AGERA™ - En gemenskap för Hjältar

Vår mission och vårt absoluta mål är att sprida mer kunskap kring mental (o)hälsa, dess diagnoser och sjukdomar. Att belysa vikten av att lyssna och bli hörd, se och bli sedd. Få känna och uppleva ens autentiska jag utan rädsla för externa fördomar, elakheter eller att behöva bli klassad som “sjuk”.

Vi stegar oss närmare just det här målet tack vare dig som vill bidra till vår insamling hos Suicide Zero, där ett enormt viktigt arbete inom utbildning och kunskapsspridning kring bl a Bipolär sjukdom sker i detta nu.


SAKER SOM BEHÖVER BELYSAS NÄR DET GÄLLER MENTAL OHÄLSA OCH FRAMFÖRALLT BIPOLÄR SJUKDOM:

1. HJÄLP FINNS, TA DEN.
2. DET BLIR BÄTTRE.
3. DU HAR SUPERKRAFTER, DU MÅSTE BARA LÄRA DIG ATT HANTERA DOM.

Och det finns ett antal saker du kan göra för att hjälpa din närstående genom sin diagnos utan att själv gå miste om det du värdesätter. Börja med att lyssna. Våga vägleda mot bättre beslut. Tala alltid sanning. Var tydlig med dina egna gränser. Älska stort.

Olika människor drabbas av bipolär sjukdom på olika sätt. Vissa upplever djupa depressioner men bara lindriga perioder av eufori. Andra har extremt omtumlande maniska perioder men lättare depressioner. Några växlar mellan olika sinnesstämningar flera gånger om året, andra fastnar i ett stämningsläge i flera månader. Att få psykotiska symptom som till exempel att höra röster eller att få orealistiska föreställningar om omvärlden är också vanligt.

Det kan kräva att man skaffar sig ny kunskap och förändrar sin livsstil. Att ta itu med allt detta kräver mod och uthållighet. Men om bipolär sjukdom har drabbat dig, antingen som patient eller som anhörig, bör du ändå känna förtröstan i att tusentals människor med samma diagnos lever meningsfulla och produktiva liv. Det kanske inte alltid är lätt, men att leva med bipolär sjukdom innebär inte att du måste ge upp dina drömmar och mål. Tvärtom, du har större anledning att kämpa för dom. Det finns ett helt annat liv, ett symtomfritt liv, där möjligheterna är oändliga.

Rätt hanterad och med bra vägledning, kan livet med bipolär sjukdom handla lika mycket om att leva livet självt som att hantera själva sjukdomen. Det går att hitta en bra balans. Men för att hamna där behöver du ta hjälp.

Att leva ett helt symtomfritt liv är 100% möjligt för vem som helst som lider av Bipolär sjukdom. Det är vad vi, tack vare denna plattform, kämpar för. Men det finns de som faller och inte finner orken eller styrkan att ta sig upp igen. Problemen som kan uppstå i livet pga av denna sjukdom kan bli övermäktiga. Ljuset i tunneln släcks och hjälplösheten hinner ifatt en. (Jag har själv varit där. En berättelse jag gärna delar med mig vid ett annat tillfälle.)

Så lyssna! Tillsammans kan vi göra en ofantlig skillnad - minska tabun kring suicid och psykisk ohälsa. Låt oss öka kunskapen och ta fram konkreta lösningar på hur självmord kan förebyggas med hjälp av utbildning och forskning.

Tack och Kram,
Jess
Ge en gåva
350 kr
4%
149 Dagar kvar

Jessica junegrim & AGERA™ donerat 300 kr

Senaste aktivitet

 • Kajsa Hagskog Suicide Zero
  Jessica, vilket fint och viktigt initiativ! Varje krona räknas när vi ska bryta stigmat kring psykisk ohälsa och självmord. Det är med initiativ som ditt som vi tillsammans kan klara det. Stort och varmt tack från oss alla på Suicide Zero.💚
 • Pärre Blomkvist Pärre Blomkvist donerat 50 kr

  #aldrigensam

  Jessica Junegrim Jessica Junegrim: Tack <3
 • Jessica Junegrim Jessica Junegrim donerat 300 kr

  För att jag älskar livet idag.