SYLVE och Kristin Amparos insamling till Suicide Zero

Ge en gåva
Skapad av:
SYLVE och Kristin Amparo
Samlar in till:
Suicide Zeros allmänna arbete

SYLVE och Kristin Amparos insamling till Suicide Zero

Denna jul går Kristin Amparo och SYLVE ihop och skapar en musikvideo till deras nyskrivna jullåt för att uppmärksamma den ideella organisationen Suicide Zero. SYLVE har tidigare engagerat sig för Suicide Zero, senast med ett liveuppträdande på deras ljusmanifestation på suicidpreventiva dagen 10 september i år.

Låten ”Can’t Get Into the Spirit” är artisternas nyskrivna jullåt som berör saknaden och sorgen efter förlusten av en närstående, och hur dessa känslor kan vara extra påtagliga kring julen.

Videon är en live-upptagning av låten inspelad hemma hos Kristin Amparo tillsammans med SYLVE och musikerna Filip Ekestubbe och Tobias Wiklund producerad av Mira och Thilda Berglind tillsammans med filmaren Anton Strandh.

Kristin Amparo förlorade sin pappa i cancer i ung ålder. SYLVE förlorade sin kusin och nära vän Johanna till självmord 2016. Skapandet av låten var en del av artisternas respektive sorgeprocesser.

- Vi har båda varit med om en hel del sorg och förluster i våra liv, och genom musiken och i den här låten specifikt kunde vi skriva om och bearbeta sorgen och saknaden efter våra nära som gått bort, säger Kristin & SYLVE.

- Det blir en väldigt tydlig före och efter- uppdelning av livet när någon nära går bort och livet blir så klart aldrig detsamma, fortsätter artisterna.

Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att radikalt minska självmorden i Sverige. Många självmord begås kring jul och nyår och Suicide Zero bedriver flera kampanjer kring jul för att motverka psykisk ohälsa.

- Alldeles för många liv går till spillo och alldeles för många närstående lämnas med en livslång sorg. Vi tycker båda att Suicide Zero är en fantastisk och väldigt tydlig organisation som kommer med konkreta lösningar på en tragisk problematik. Vi är hedrade över att få vara med och stötta deras arbeta med denna videon och vår insamling, säger Kristin & SYLVE.

Suicide Zero uppmanar oss som medmänniskor att höra av oss via telefon, digitalt eller träffa den som du misstänker mår dåligt eller som är ensam. Och våga fråga hur personen mår!

Mer information om hur man som medmänniska kan samtala med någon som mår dåligt:
https://www.suicidezero.se/fakta-och-rad/samtala-o...

För dig som har det tufft finns det hjälp att få! Suicide Zero listar vägar till hjälp under länken nedan:
https://www.suicidezero.se/fa-hjalp

Vi blir verkligen glada för alla gåvor, stora som små!
Kramar,
Sylve och Kristin

Du måste godkänna alla cookies för att se den här videon.

Ge en gåva
3 900 kr
39%
219 Dagar kvar

Senaste aktivitet

 • Anonym användare Anonym användare donerat 500 kr

  Jag har själv suttit i sitsen med självmordstankar, jag vill göra allt för att hjälpa folk med psykisk ohälsa

 • Karina Gustafsson Karina Gustafsson donerat 100 kr

 • Anonym användare Anonym användare donerat 100 kr

 • Anonym användare Anonym användare donerat 300 kr

 • Anonym användare Anonym användare donerat 300 kr

  Ingen ska behöv känna sig ensam vare sig man mist någon som inte längre är i livet men även ensamhet utan nära vänskap ❤️

 • Anonym användare Anonym användare donerat 500 kr

 • Maria Samuelsson Maria Samuelsson donerat 300 kr

  Har förlorat flera närstående och är också anhörig till en person som försökt ta sitt liv. Det är förfärligt sorgligt att det fortfarande är så svårt att lyfta fram problematiken i ljuset och på så sätt förebygga psykisk ohälsa och självmord!

 • SYLVE SYLVE donerat 1 000 kr

 • Åke Nilsson Åke Nilsson donerat 300 kr

 • Maud Holmstrand Jönsson Maud Holmstrand Jönsson donerat 100 kr

 • Anonym användare Anonym användare donerat 100 kr

 • Micaela Holmberg Micaela Holmberg donerat 300 kr

  För att stötta ett fantastiskt och tyvärr oerhört nödvändigt arbete - #tänder ett ljus för vår underbara Johanna - TACK för ert arbete och TACK för en underbar låt ❤️❤️