Skapad av:
Helena Sandin
Samlar in till:
Företag förebygger självmord
Kan man ångra sig i himlen?
En månad hade passerat sedan beskedet ramlat ner, som en blixt från den klaraste augustihimmel.... En mycket nära vän sedan många år hade tagit sitt liv och där stod vi...fast i förtvivlan, sorg, fasansfulla bilder som målades upp framför ögonen...vad hade hänt?! Vad borde vi gjort?? Kunde vi ha räknat ut, förstått saker som aldrig uttalats....?? Frustrationen över att kanske ha kunnat hjälpa om vi bara hade vetat! Frågorna rev och slet i det inre likt den mest obarmhärtiga storm över öppet hav..

Vi vet att vi är långt ifrån ensamma om att ha ställts inför detta. Med den nu rådande pandemin och samtidiga sociala isolering som följd är vi oroliga över utvecklingen kring människors mående.
Vår förhoppning med vår insamling är framför allt ett sätt att bryta isen- att våga prata öppet om, att våga fråga hur vi egentligen mår! Först när ämnet om psykisk ohälsa kan lyftas lika självklart sinsemellan som våra fysiska åkommor har vi kommit en bra bit på vägen.

Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att radikalt minska självmorden i Sverige. Cirka 1 600 personer tar sitt liv varje år. De allra flesta kan vi rädda. Suicide Zeros vision är ett samhälle utan självmord. Suicide Zero erbjuder dessutom kostnadsfria digitala utbildningar där du lär dig upptäcka varningstecken på psykisk ohälsa och vad du kan göra om du misstänker att någon i din närhet har det tufft.

Din gåva bidrar till att minska tabun kring psykisk ohälsa och självmord. Alla gåvor är värdefulla och hjälper till i arbetet med att rädda liv!
/ Helena och StefanGe en gåva

20 300 kr
Insamlat

102% 20 000 kr

85
Gåvor

0
Dagar kvar

Senaste aktivitet

 • Kajsa Hagskog Suicide Zero
  Vilket fantastiskt engagemang, Helena och Stefan och alla som bidragit! Blir alldeles varm i hjärtat! Än en gång stort och varm tack från oss alla på Suicide Zero 💚!
 • Helena Sandin Helena Sandin
  En vecka har passerat sedan vi gick i mål på "Friskvårdsutmaningen" men vi hoppas att ni alla trots regn och mörker ändå har fått några fina upplevelser i naturen och kanske kunde greppa chansen att suga åt er de solstrålar som under juldagarna bjöds precis som på beställning!
  Tillsammans, i gemenskap, men på avstånd lyckades vi alla gå/springa/cykla/hoppa/samla in över 20.000 kr som oavkortat kommer att gå till Suicide Zeros ideella arbete i att förebygga, informera, stötta och utbilda samhället och dess invånare i ämnet kring psykisk ohälsa och självmord.

  Som ni alla förstår så är detta ett ständigt pågående arbete och aktuellt tema inte minst med ytterligare en högtid som nu står för dörren.
  Inget varar för evigt och så inte heller en coronapandemi. Men tills den lättar sitt grepp om oss så kan vi väl hjälpas åt att hänga i, slå en pling, dra ut en kompis på en promenad, kanske ta en digital fika?
  En dag, förhoppningsvis snart, hoppas vi få chansen att dela löprundans gemenskap med just ER, ni som gjort denna insamlingen möjlig med era donationer, era steg, era delningar på sociala medier men framförallt er empati och era stora hjärtan.
  Tack för att ni finns!
  Vårt varmaste tack och kramar till er alla!
  / Helena och Stefan
 • Emelie Karlsson Emelie Karlsson donerat 300 kr

 • Margaretha Sandin Margaretha Sandin donerat 57 kr

 • Håkan Andersson Håkan Andersson donerat 500 kr

  Min son valde denna utväg😢😢

 • Friskvårdslänken Friskvårdslänken donerat 650 kr

 • Pontus Karlsson Pontus Karlsson donerat 300 kr

 • Per Jörneberg Per Jörneberg donerat 500 kr

  Idag 12+12 km på Hunneberg. God Jul! Emma & Per

 • Jakob Fredriksson Jakob Fredriksson donerat 500 kr

  Härligt kämpat. Stort hjärta!

 • Stefan Hermansson Stefan Hermansson donerat 30 kr

  Final i friskvårdsutmaningen, 3km promenad ger slutligen 24mil den 24:e dec. Taack alla som har läst, gillat delat och bidraget till suicid zero. Och framförallt tack till mina vänner Helena och Signe 💕som skapade insamlingen tillsammans med mig!

 • Stefan Hermansson Stefan Hermansson donerat 500 kr

  Istället för ett paket 🎁blir årets julklapp till min fantastiska vän, löparkompis och massör ett bidrag till insamlingen. God jul Helena och Signe 🐕🏃‍♀️🏃‍♂️🤗🎅💕

 • Margaretha Sandin Margaretha Sandin donerat 500 kr

  Med Signe som trevligt sällskap och för ett så gott initiativ blir steg lätt till km och mil. Tack till Helena och Stefan för ert stora engagemang 💕💕💕

 • Stefan Hermansson Stefan Hermansson donerat 100 kr

  Milen runt Gestad i julefrid 🎅🎄 10km ger 100kr till suicid zero 💕

 • Sara och Stefan Runesson Sara och Stefan Runesson donerat 1 000 kr

  Suicide Zero tar upp riktigt jobbiga frågor som man inte vågar fråga om. Ger stöd till anhöriga och vänner som inte vet hur de ska agera. TACK till er ❤️

 • Nils o Annsofie Hermansson Nils o Annsofie Hermansson donerat 100 kr

  Inga kilometer men väl en krona/steg vi kan ta inomhus 💕

 • Helena Jenhall Helena Jenhall donerat 350 kr

  För en god sak.

 • Lars Hansson Lars Hansson donerat 350 kr

  Ett bra initiativ för en bra sak.

 • Mats Larsson Mats Larsson donerat 200 kr

  Ger en gåva för fruskvårdslänkens och Stefans initiativ. Mycket bra.

 • Birgitta Strömberg Birgitta Strömberg donerat 100 kr

 • Helena Sandin Helena Sandin
  Ert engagemang i vår insamling är helt fantastiskt! Vi vill än en gång rikta ett STORT tack för de steg och kronor som ni investerat. Ni är så viktiga! Tack för att ni finns.
  Ha en riktigt fin da´n före da´n där ute!
  Kram på er!
  /Helena och Stefan
 • Stefan Hermansson Stefan Hermansson donerat 120 kr

  Rundan runt slussarna tillsammans med Helena och Signe 💕ger🐕🏃‍♀️🏃‍♂️ger 120kr

 • Stefan Hermansson Stefan Hermansson donerat 67 kr

  Kvällens julgranspyssel 🎄ger 67kr till suicid zero 💕

 • Stefan Hermansson Stefan Hermansson donerat 200 kr

  Fina granar 🌲🌲från fina grannar 🤗. På frågan om jag fick köpa två granar att sätta utanför stugan så grannen Lars-Erik Karlsson att ta granar fick jag gärna men inte att betala så därför sätter jag in en liten slant i Lars Eriks namn 🤗

 • Stenis Wallentin Stenis Wallentin donerat 440 kr

  Ultrarunda på Dal tillsammans med Helle och Stefan, viktigt ämne att tala om 💕